Menü

Bemutatkozás Könyvtáraink Használat Szolgáltatások Katalógus Adatbázisok Kapcsolat Gyermekkönyvtár Hírek

Űzenőfal








Önnek tetszet ez az oldal?????





Kijelentkezés a "Google Kapcsolat"-ból

2010. március 5., péntek

Könyvajánló

Könyvajánló

olvastad már?






Böszörményi Gyula: Rontásűzők – Az időkút

Budapest, Kőbánya, napjainkban.
Két lány, akiket sűrűn összekevernek, hiszen ikrek; pedig Angelina és Endzsi valójában olyan, mint a tűz és a víz. Egy reggel aztán arra ébrednek, hogy szüleik valamiféle érthetetlen, idegen nyelven beszélnek, az utcán ló vontatta omnibuszok, az égen hatalmas teherszállító léghajók araszolnak, őket pedig a rendőrség egyik leghíresebb nyomozója üldözi... Az ikreknek csupán egy titokzatos, fiatal fiú kel védelmére, és próbálja őket megszöktetni kényszerzubbonyon, Dunán, hegyen és völgyön át.
Őrült és mulatságos kalandok, hátborzongató varázslatok, tündérfélék és sárkányok között visz a lányok útja, olyan tájakra és időkbe, amiről addig még csak nem is álmodtak. Angelina és Endzsi, meg persze Teplica kapitány, Tühütüm táltos, Nyékberzeng és Nyéktüske, valamint a lányszíveket megdobogtató garabonc és nyegle, bár szívdöglesztő vetélytársa, Savanyác kalandjai ezzel a kötettel veszik kezdetüket.


Denise Vega: Ide kattints!

Erin Swift tizenhárom éves nyakigláb lány, aki felesik a saját hatalmas talpában. Olyan jó a webes lapok szerkesztésében, amilyen pancser a szerelemben. Mindenben pont a fordítottja gyerekkori barátnőjének, Jillnek. A lányok olyanok, mint Erin, és olyanok szeretnének lenni, mint Jill. Erin világháló tagozatos osztályban kezdte a hetediket. Ez az év az iskola belső információs korzójának, az Intranetnek a megszerkesztésével fog eltelni.
Minden tizenhárom évesnek van egy saját, belső világhálója: a szívében. Ott található a legjobb régi barát, Jill, a legjobb új barát, Rosie, az ovi óta kísértő ellenség, Serena és a srácok, Mark, Tyler és a buszos gyerek honlapja. Véletlenül valaki összecseréli az iskola új webjének a cd-jét Erin egyszemélyes netjének a cd-jével: egy kattintás, és Erin Swift minden baja és bája beteríti a suli összes monitorát…


Idegennyelvű könyvek
Louisa May Alcott: Little women

A könyvet nyelvtanulóknak ajánljuk, 600 szót tartalmaz. A Kisasszonyok minden idők egyik legkedveltebb lányregénye, amely a szerző saját gyermekkori élményein alapul. Képzelt és valóságos szerelem, ártatlan és baljós pletykák, testvériség és féltékenység szövi át a March nővérek eme különös és szívderítő történetét.




Anne Fine: Madame Doubtfire

Könnyített olvasmány nyelvtanulók részére (1200 szó) A nagy sikerű és számtalan díjjal kitüntetett regény filmváltozata (főszereplő: Robin Williams) hazánkban is igen népszerű. A kényszerűen női szerepet felvállaló Daniel, és három gyerekének mulatságos története olykor nem csak nevettető, hanem el is gondolkoztatja olvasóit.

Nincsenek megjegyzések: